venerdì 13 ottobre 2017

Champagne Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut n.v.




The LP brut rosé saw the light in 1968, thanks to the genius of Mr. Bernard de Nonancourt, who created, before than a champagne, a real wine, whose quality has always, unanimously, recognized.
It is a skilful blend of several parcels, primarily Grand Crus, - Pinot Noir grape variety only - from different villages of the Montagne de Reims, including Ambonnay, Louvois, Bouzy, Tours-sur-Marne, Verzy, Mailly and Verzenay.

Elegant effervescence, still lively fruitiness, confirmed by an intense pink salmon color, with orange reflexes.

Vinous and very fresh nose - two traits that will keep even the palate - offering an articulated range of red berry fruits - lychee and strawberry, raspberry and cassis, blackberry and cherry - followed by pomegranate, and red orange, a fine floral touch - geranium and rose - with mineral and toasty notes finishing this fine texture.

I found by the tasting that same meticulous flavors cleaning, whose approach is driven by strong fruity characterization, a little sour. There is total correspondence with the olfactory expressions, while the mouth gradually becomes enveloping.
Class and structure perfectly integrated.
Fruity richness giving off to the last sip, complex, very long and persistent, with final minerals and licorice notes.



 
Le brut rosé – rosé de macération - de LP naquit en 1968, grâce au génie de Monsieur Bernard de Nonancourt, qui sut créer, avant qu'un champagne, un vrai vin, dont la qualité a toujours été reconnue à l'unanimité.
C'est un habile assemblage de plusieurs parcelles, principalement Grand Crus, que du Pinot Noir, de plusieurs villages de la Montagne de Reims, dont Ambonnay, Louvois, Bouzy, Tours-sur-Marne, Verzy, Mailly et Verzenay.

Élégance et finesse des bulles, un fruité très vivant, confirmé par la couleur, un rose saumon intense, avec des réflexes d'orange.

Nez vineux et très frais - deux traits communs aussi au palais - offrant un large éventail de (petits) fruits rouges - le litchi et la fraise, la framboise et le cassis, la mûre et la cerise - suivis par la grenade et l'orange, une fine touche florale - géranium et rose - avec des notes minérales et torréfiées qui ornent cette fine texture.

Le même propreté et précision des saveurs je trouve en bouche, dont l'approche est guidée par une forte caractéristique fruitée, un peu aigre.
Il y a totale conformité avec les sensations olfactives, tandis que la bouche devient graduellement de plus en plus enveloppante.
Une grande finesse et une structure parfaitement intégrées.
La richesse fruitée et la vinosité jaillissent jusqu'à la dernière gorgée, qui finit complexe, très longue et persistante, sur de notes minéraux et de réglisse.


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